Tidigare skrivprojekt

Jag har alltid älskat att skriva och ägnat mig åt det på många vis. Här kan du läsa om några av mina tidigare projekt.

Vestmanlands Läns Tidning
2009-2012 arbetade jag på Vestmanlands Läns Tidning som skribent. Jag var anställd på Ung-avdelningen, där ungdomar skrev texter för och om unga. Jag extraknäckte också för avdelningarna Kultur & Nöje, Hela Livet och Sporten. Sommaren 2011 vikarierande jag som redigerare och chef över Ung-avdelningen med ansvar för trettio ungdomar och publiceringen av fyra tidningssidor i veckan.

Första pris med krönika
2011 vann jag en resa till New York och besök på FN som förstapris i en tävling anordnad av Utrikesdepartementet. Uppgiften var att lära andra ungdomar om Dag Hammarskjölds arbete genom att berätta för dem hur jag tror att Dag Hammarskjöld hade bemött ett problem som är aktuellt idag. Jag skrev en krönika om hur jag tror att Dag Hammarskjöld skulle hantera miljökrisen, och den går att läsa här: världen behöver enas

Kurser på universitet och folkhögskola
Året 2015 läste jag 30 hp skrivkurser på Västerbergs Folkhögskola, ”Det Skrivande Rummet” på vårterminen och”Skriv ditt liv 2” på höstterminen. Jag läste också två 7,5 hp skrivkurser för Mittuniversitetet, ”Litteraturvetenskap GR (A): Kreativt Skrivande: Introduktion” och ” Litteraturvetenskap GR (A): Kreativt Skrivande: Fiktionsskapandets Grunder”.

Skrivarcirklar som jag deltagit i
Våren 2015 deltog jag i skrivarcirkeln ”Minnets Röst”, anordnad av Göteborgs Stadsbibliotek och ledd av författaren Mattias Hagberg, där vi under fem tillfällen skrev texter med fokus på hur man kan använda minnen i skönlitterärt skrivande. Hösten 2015 deltog jag i en skrivarcirkel anordnad av samma arrangör och ledd av scenpoeten Louise Halvardsson där vi skrev poesi och fokuserade på uppläsning och framförande av texter.

Skrivarcirklar som jag hållit
Våren 2015 skapade och genomförde jag, tillsammans med en kollega, en skrivarcirkel för ungdomar i Mariestad med titeln ”Allting förändras”. Jag planerade teman inför de olika tillfällena och upplägget för skrivarcirkeln, och kollegan höll i träffarna. Skrivarcirkeln finansierades av Mariestads kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Kulturungdom.

Skriv-workshop som jag har hållit
Jag har hållit en mängd skriv-workshops på bibliotek runt om i Västra Götalandsregionen och inom Svenska kyrkan, du kan läsa mer om dessa under fliken skriv-workshop.

Språkkonsultprogrammet
2016-2019 utbildade jag mig till språkkonsult, en treårig kommunikationsutbildning med fokus på klarspråk och mottagaranpassning. Du kan läsa mer om det under fliken språkkonsult.

Mitt skönlitterära skrivande
Jag skriver skönlitterärt i alla dess former: dikter, noveller, romaner och sångtexter. Att skriva romaner är roligt, svårt och utvecklande. Jag har skrivit färdigt tre skönlitterära bokmanus som jag har skickat till förlag, de har inte blivit utgivna hittills men på de senare två har jag fått positiv respons. Jag arbetar nu med ett nytt skönlitterärt manus.

Diktskrivande ligger mig varmt om hjärtat och är den skrivform som jag alltid har hållit på med. Under hösten 2016 deltog jag i poetry slam-tävlingar i Göteborg. Under 2017 och 2018 hade jag två diktuppläsningar på Visa & Poesi på Gamlestadens Bibliotek i Göteborg.